Update

22-04-2018 11:11

We hebben een tijdje geen nieuwsberichten geplaatst, dat betekent echter niet dat er niets is gebeurd!

Zeldzaam v. Geldersoord

In januari 2018 werd Zeldzaam v. Geldersoord definitief goedgekeurd. Zeldzaam is de vader van onze merrie Glossy v. Wimira. Petje af voor haar eigenares Helle Bundgard, want ze reisde helemaal vanuit het noorden van Denemarken met Zeldzaam in de trailer naar Nederland. Een rit van ongeveer 10 uur. Zeldzaam onderging dat allemaal goed, hij is erg makkelijk in de trailer. Het is nog altijd een mooie sterke hengst, met een bloedlijn waar je 'u' tegen zegt! Tijdens de presentatie van definitief goedgekeurde hengsten liet hij zich erg mooi zien. Ook ontving hij een mooie beschrijving: Sterk gebouwde hengst met mooi front, de croupe is wat hellend, de stap is voldoende correct en vlot, de draf is ruim voldoende. 

Foto: Zeldzaam v. Geldersoord bij definitieve goedkeuring

Stamboekopname Jessie of Duke Stable

Jessie of Duke Stable is met een mooie scorelijst opgenomen in het stamboek. We hebben haar aangekocht in het najaar van 2016. Ze meet 85 cm. en is daarmee onze eerste mini. We willen graag richting mini/kleine maat in de toekomst, dus is deze aankoop één van de stappen die richting op. 

Internationale show en bezoek Denemarken

Jessie of Duke Stable en Laramie v. Wimira hebben we opgegeven voor  de internationale Shetlandponyshow in Herning, Denemarken. Deze show gaat plaatsvinden in het weekend van 20 t/m 22 juli 2018. We zijn graag goed voorbereid en daarom zijn we onlangs naar Denemarken geweest om de Bed en Breakfast, met stalling voor de pony's, te bekijken. Dit is allemaal prima geschikt voor het weekend in juli en dichtbij de keuringslocatie. 

We hebben Helle Bundgard een bezoek gebracht en haar mooie pony's bekeken en natuurlijk hebben we ook Acary een bezoek gebracht, de pony die we in het verleden hebben gehad en altijd speciaal is gebleven voor ons. Acary heeft inmiddels twee mooie zwartbonte merrieveulens gekregen. Haar eigenaresse Louise zorgt goed voor ze!

Veulens

Onze veulens laten nog even op zich wachten, maar we kijken er natuurlijk wel weer erg naar uit! De geboortemelder is weer getest en ligt standby in de kast! Glossy is half mei voor het eerst 'aan de tijd'. We verwachten drie veulentjes. Via het menu; onze shetlanders en het kopje veulens kun je de combinaties bekijken die we gemaakt hebben.