Veulen geboren

10-07-2016 14:30

Cacharel-H v.d. Wechterholt is eind juli uitgerekend, maar we hadden in de gaten dat het veulen eerder geboren zou worden. We hadden de geboortemelder onder het halster bevestigd en donderdagochtend om 4.00 uur was het zover. De geboortemelder ging af. Snel uit bed en ja hoor de geboorte was begonnen, maar helaas was alleen het hoofdje zichtbaar. Later ook één beentje. Het 2e beentje kwam niet en dus even voelen. O nee.. het 2e beentje zat dubbel en helemaal klem. Het veulentje was niet voor of achteruit te krijgen en ook kreeg ik geen grip op het beentje wat dubbel zat. 

Wim belde de dierenarts. Gelukkig was Hilde er snel, maar helaas kon ook zij het beentje er niet bijkrijgen. Op dat moment slaat de moedeloosheid toe en zou je willen dat je een andere hobby had. Toen Hilde een volgende poging ondernam schoot het beentje naar achteren. De hoop dat het nog goed zou komen was zo goed als vervlogen. Het veulentje was al die tijd nog in leven. We waren al aan het bespreken op welke manier we de merrie konden redden wanneer het veulentje niet meer in leven zou zijn. Ondertussen was Cacharel opgestaan, liep een paar passen en ging weer liggen om te persen. Opeens schoof het veulentje toch iets verder naar buiten. Nog een beetje helpen en ja hoor daar was hij en hij leefde nog!

Doordat de schouder naar achteren was gegaan, was er blijkbaar net dat beetje ruimte gekomen wat nodig was. Het veulentje is dus met één beentje naar voren en één beentje naar achteren geboren. Wat waren we blij dat het zo afliep en dan is het toch de mooiste hobby die je kunt hebben!

Kiton Black v. Wimira (Cacharel-H v.d. Wechterholt x Janus van stal Geerhof)