Onze Shetlanders

Ons doel is het fokken van mooie Shetlandpony's in de kleine- en middenmaat. Hierbij letten we op de bouw, het type, de beweging en het karakter. We selecteren zorgvuldig de hengsten die in onze ogen het beste bij onze fokmerries passen. Ons streven is op dit moment een meer uniforme groep merries met opwaartse bouw en ruime bewegingen. Mede door de aankoop van onze eigen dekhengst Janus van stal Geerhof willen we meer uniformiteit bereiken. 


Veulens

Ieder jaar hopen we twee of drie veulens te fokken. Kwaliteit gaat bij ons altijd voor kwantiteit. Het lukt natuurlijk niet altijd, maar wat is het mooi als je in de veulens de kleine verbeteringen ziet die je voor ogen had! 

Fokmerries

Op dit moment hebben we twee fokmerries. We besteden veel aandacht aan de verzorging en het op peil houden van de conditie. Als de fokmerries het goed hebben, geef je automatisch de veulens ook een goede start.

Jeugd

Onder jeugd wordt verstaan de één en tweejarige merries. De jeugd blijft meestal drie jaar in opfok bij ons, zodat we goed kunnen zien hoe ze uitgroeien. Op driejarige leeftijd worden de jeugdige merries gedekt.

Dekhengst

Onze eigen dekhengst is Janus van stal Geerhof. Janus heeft meerdere malen een 1e premie behaald en heeft een fokindex van maar liefst 14,49! Naast Janus maken we ook gebruik van andere hengsten.

Foto: Cacharel-H v.d. Wechterholt en Cadanza-H v.d. Wechterholt